Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 18:37 - "Минало" не означава "бъдеще"
Автор: spikey Категория: Други   
Прочетен: 1640 Коментари: 2 Гласове:
1




Отварям една тема с която сигурен съм ужасно много хора имат проблеми, а именно ролята на миналото в настоящето и бъдещето. 

Често ли ви се случва да обвинявате другите за своите неуспехи? Често ли ви се случва да се връщате към неща случили се преди 5-10-20, или повече години, които според вас са "отговорни" за вашето положение днес? Ако отговорът ви е да, не се притеснявайте, не сте първите няма и да сте последните.

Аз бях в това положение в продължение на години (понякога още съм), обвинявал съм за неуспехите си винаги външни фактори и обстоятелства, но най-вече хората. Дали имат вина тези хора и обстоятелства? Може би да. Дали трябва да ги обвинявам? Безсмислено е, защото идва моментът и той е много важен момент, в който ще разберете, че за да се оправите в този свят трябва да осъзнаете, че най-големия помощник който ще намерите във вашия живот сте самите вие! Когато дойде този момент ще разберете не само, че не само няма кой да ви помогне и да ви спусне това което искате от небето, а и че никой не се кани да го направи и не е длъжен. 

Хубаво ли е това осъзнаване? Определено. Дава ви нещо, което никога сте нямали, а което жадно сте искали цял живот - свобода и независимост. Да, тъй като това е вашия собствен живот, вие сте отговорни за него и вие можете да си го изживеете по вашия начин. Спрете да обивинявате другите, защото това ви зарежда само с отрицателни емоции и не ви помага. 

Разберете ли, че отговорността е ваша и че не се отчитате пред никой, освен пред самите себе си, ще започнете и да живеете малко по-щастливо. Няма да се притеснявате за мнението на хората, защото вие преследвате собственото си щастие и не се впечатлявате от външните негативни фактори.

Запомнете едно - не е важно от къде идвате, важно е на къде отивате! Поставете си цел, работете върху нея докто не я постигнете и се откажете от това да обвинявате другите за провалите. Провалите ще ни следват цял живот, докато сме живи. Важно е да се научим от тях, от грешките си и да продължим напред с нови знания по пътя към по-големите успехи.

Бъдещето не зависи от миналото. Променете решенията в настоящето, за да видите резултатите в бъдещето. Единствената полза от миналото е, да ни помогне да вземем правилните решения в настоящето, поучавайки се от грешките си. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - amin
01.03.2012 18:40
kakto kazvat vasa ivanova i steva hrisa pieneto na kafe uvelicava jivota na zatornicite s dvaise godini a cestito goi kolga sakilinik a na men kat mi dadat dvaisi csi si zema oste dvaaisi da gi leja na plaja.
цитирай
2. анонимен - amin
01.03.2012 18:42
gogi de my frend sakiliiniko i fisko i diki malak muk kasno e ceda mandaloto re hlopnalo cita ilian stioanova.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: spikey
Категория: Други
Прочетен: 12734
Постинги: 3
Коментари: 3
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031